ACO Bulgaria

бул. Цар Освободител

Бул. Цар Освободител е основно транспортно трасе на столицата, свързващо две от най-натоварените кръстовища в София – „Орлов мост“ и „Софийски Университет“. Освен интензивен автомобилен трафик, в зоната преминават и голям брой пешеходци, поради съседството с парка, метростанция СУ „Св. Климент Охридски“, публични и административни сгради със знакова за столицата архитектура.

Към референцията

Тунел "Ечемишка", АМ "Хемус"

АСО подпомага проекта по модернизиране на тунела с решения за премахване на течности и опасни вещества от пътната настилка, в случай на инцидентен разлив. Основен фокус на проекта е гарантиране на оптимална сигурност на автомобилния трафик, преминаващ през тунела, защита на околната среда и защита в случай на пожар.

Към референцията

кв. Капана, Пловдив

Кв. Капана в същинския център на града традиционно е средище на занаятчии, разположени на малки улички с характерна архитектура и атмосфера. Реконструкцията на зоната и превръщането на Капана в квартал на творческите индустрии е приоритет на Община Пловдив и във връзка с избора на града за Европейска Столица на Културата през 2019.

Към референцията

пл. Независимост, София

Централният площад на София концентрира на едно място някои от най-важните административни и публични сгради, най-голямата метростанция на града, интензивен пешеходен и автомобилен трафик. Реконструкцията му изисква безпроблемно преминаване на автомобили и пешеходци, както и съхраняване на археологическите паметници и знаковия архитектурен облик.

Към референцията Download

Пловдив - стар град

Старият град на Пловдив е мястото, където история и култура разкриват славата на града през вековете. Тук може да се видят останки от римски и византийски крепостни стени, римския амфитеатър, форум и акведукт, православни църкви, тихи павирани улички и възрожденски къщи.

Към референцията

ул. Крайезерна, Бургас

Реконструираната улица "Крайезерна" поема транзитния трафик в Бургас. Улицата е с интензивен трафик и изисква оптимална сигурност и безопасност за преминаващите превозни средства. АСО предоставя комплексни отводнителни решения, предоставящи висок хидравличен капацитет, издържливост и защита от вандализъм.

Към референцията

Кръстовище Трапезица, Бургас

Реконструкцията на съществуващото кръстовище "Трапезица" е сред ключовите проекти за град Бургас. Това е едно от двете възлови кръстовища в града, поемащо основния трафик, особено през летния сезон. Проектът е важен и с това, че съчетава в себе си визия и функционалност. Функционалност, сигурност и естетика са и основните характеристики на системата ACO KerbDrain.

Към референцията

пл. Руски паметник, София

Площад „Руски паметник“ е едно от знаковите места за столицата, както и натоварено кръстовище, където се пресичат автомобилен, релсов, тролейбусен и пешеходен трафик. Реконструкцията на кръстовището включва както осигуряване на безпроблемно движение, така и облагородяване на прилежащите тротоари и зелени площи. За първи път в България е изградено и озеленено трамвайно трасе като част от проекта за създаване на благоприятна градска среда.

Към референцията

Производствена база Liebherr, Пловдив

Производствената база на Liebherr е разположена на над 250 дка площ в Радиново, в близост до Пловдив и е една от най-мащабните инвестиции в района. Цялостното управление на повърхностните води от външните площи е изпълнено с решения от ACO.

Към референцията

Логистична база Lidl, Кабиле

Вторият логистичен комплекс на Lidl България е разположен в с. Кабиле, Община Тунджа, в непосредствена близост до АМ "Тракия". Простиращ се на площ от 197 000 м2, той е по-голям от този в с Равно поле, област София. Зоната включва широк периметър с трафик на тежкотоварни автомобили. Отводнителната система ACO Monoblock RD е идеално решение за проекти, предполагащи големи водосборни райони и гарантира оптимална трайност и устойчивост на екстремни натоварвания.

Към референцията

Летище Бургас

АСО доставя цялостно решение за управление на повърхностни води за Летище Бургас, включващо отводняване на пистите, прилежащата инфраструктура, системи за пречистване на повърхностните води, както и мащабна инфилтрационна система към канализационния колектор. Техническият екип на АСО подпомага проектирането и изграждането на проекта.

Към референцията

Биовет, Пещера

През 2016 г. административната сграда на "БИОВЕТ ПЕЩЕРА" е отличена с наградата „Сграда на годината“. Отличителната архитектурна визия е емблематична както за компанията, така и за града. АСО подпомага проекта с цялостно решение за външно и вътрешно управление на води в административната и производствената сграда.

Към референцията

Враца - център

Реконструкцията на централния площад на гр. Враца обхваща прилежащите пешеходни и трафик зони. Основна цел на проекта е както естетическият облик на пространството, така и функционалността на използваните системи.

Към референцията

Бензиностанции OMV

АСО е предпочитан доставчик на цялостни решения за управление на повърхностни води за обектите на OMV в цялата страна. Предпочитано решение за линейно отводняване са монолитните улеи ACO Monoblock, който гарантират дълготрайност и оптимална стабилност при динамично натоварване.

Към референцията

Бензиностанции Gazprom

При изграждане на нови обекти, както и при реконструкция и ребрандиране на съществуващи бензиностанции, ACO доставя разнообразие от продукти за веригата Gazprom. В зависимост от изискванията на конкретния проект се инсталира линейно или точково отводняване. И в двата случая се предвижда оптимална функционалност и устойчивост на системите.

Към референцията

Бензиностанции Lukoil

АСО доставя цялостни решения а управление на повърхностни води на множество проекти по изграждане и реконструкция на бензиностанции Lukoil. Системите за отводняване и пречистване на отпадните води се проектират зависимост от изискванията на конкретния проект. Освен висококачествени системи за линейно или точково отводняване, АСО доставя капаци за ревизионни шахти и сепаратори за нефтопродукти.

Към референцията

TOP