Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Западна дъга Околовръстен път София

Целта на проекта е осъществяване на връзка с Република Сърбия и осигуряване на безконфликтно разпределение на транзитния и локалния трафик. Двата лота на проекта включват над 8500 m пътни платнa с три ленти в посока и изграждане на довеждащи пътища, локални платна и прилежащи тротоари, както и 2 пътни възела, 2 моста, 4 надлеза и един подлез.
АСО подпомага безопасността и комфорта при движение, както и оптимална защита на прилежащите съоръжения с цялостно решение за отводняване на магистрали.
В определени участъци на пътното платно, където е необходимо бързо и ефективно отвеждане на водата от повърхността е инсталирано линейно отводняване ACO Monoblock RD. Системата позволява по-малко на брой точки на заустване без използване на колекторна система. Освен ефективно отводняване, монолитните отводнителни улеи гарантират и оптимална здравина и устойчивост на динамични натоварвания, дори при преминаване на тежкотоварни превозни средства. Това позволява и инсталирането на улеи напречно на локалните платна. За моста на бул. Филиповско шосе проектът предвижда отводняване без прекъсване на настилката, поради което е избрана системата ACO KerbDrain - бордюри с интегрирано отводняване за мостове. Монолитната система от полимербетон гарантира отлично отводняване и устойчивост и е предпочитано решение за отводняване на мостови конструкции поради ниската си строителна височина.
Точковото отводняването на мостовата конструкция на бул. Ломско шосе е изпълнена с мостови оттоци ACO BridgeDrain. Основно предимство на системата е надеждната връзка с хидроизолацията, което осигурява защита на конструкцията и безпроблемна експлоатация на съоръжението. В допълнение мостовите оттоци ACO BridgeDrain имат интегрирани уплътнения за шумоизолация и дълготрайност.


Reference-picture-ACO-Sofia-ringroad-KerbDrain-bridge
default
Image-ACO Reference-West-Ring-BridgeDrain